• Köszöntjük honlapunkon!

  Bízunk benne, hogy megújult honlapunk segítségével minden, községünkkel  kapcsolatos információt megtalál. Kellemes böngészést kívánunk!

  Honlapunk biztonsági okok miatt a Microsoft
  Tovább olvasom...
 • Múlt és jelen

  Községünkben a múlt emlékei és a jelen eredményei egyszerre megtapasztalhatók. Falunk folyamatos fejlődése, szépítése az itt élő emberek tenni akarásának

  Tovább olvasom...
 • Kedvező életkörülmények

  Csendes, nyugalomra vágyó emberek kedvelt célpontja lehet Községünk. A városi zajoktól távol, kellemes falusi környezettel várjuk az idelátogatókat.

  Tovább olvasom...
 • 1
 • 2
 • 3

Köszöntő

Tisztelt Látogató!

 

Zsebeháza község polgármestereként tisztelettel és szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Szeretnénk ezt a honlapot úgy kialakítani, hogy az idelátogató zsebeházi lakosok ugyanúgy örömüket leljék a „kalandozásban”, mint az ide tévedő elszármazottak, érdeklődők.

24 éve élek a településen, és három gyermekes családanyaként biztosan állíthatom, nem találhattam volna a családomnak ideálisabb települést a letelepedésre ennél a csendes, szeretetre méltó kis falunál.

Zsebeháza történelme 660 éves múltra tekint vissza, első írásos emlékek, amik a települést említik 1346-ból valók. Elsők között maradt fenn egy oklevél, melyen „Terra Sebe” néven szerepelt. A névadó földesúri család nemesi címere, pecsétje már 1346 óta ismert, sajátos motívumokkal, de utánozva a többi nemesi pecsétet. 1410-ben keletkezett okleveleken a „Sebehaza” név található. A település címere álló pajzsban, jobb kezében kardot tartó oroszlán, a hatalom szimbóluma. Az U alakban összefonódó pálmalevél természetből vett motívum.

A település Győr-Moson-Sopron megyében, a Rábaköz délnyugati részén, Győrtől 50, Csornától mintegy 20 km-re fekszik. A település lélekszáma kb.140 fő, mely a helyben letelepedő fiataloknak köszönhetően az utóbbi években növekedésnek indult. Bár a település alapjában véve „elöregedőnek” mondható, nyáron megtölti az utcákat a gyermekzsivaj. A falu lakosai összetartó, vendégszerető emberek. A településen élő lakosság nagy odafigyeléssel gondozza portáit.

Zsebeháza 2013. március 1-től a Szili Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik. A településen iskola és óvoda nem működik, a gyermekek a környező településekre járnak iskolába, illetve óvodába.

Kis falunk összesen három utcából áll. A Kossuth utca közepén emelkedik a 2014-ben felújított harangláb, mely helyi védelem alatt áll. Az utca másik oldalán található az evangélikus imaház, melynek falán I. világháborús emléktábla található. A buszforduló mellett került kialakításra a II. világháborús emlékpark. A helyi rendezvényeknek a szép állapotban levő Kultúrház ad otthont. A felújított Közösségi teret a fiatalok használják, asztaliteniszezésre, csocsózásra, filmnézésre van lehetőségük. 2005. május elsejétől egy uniós előírásoknak is megfelelő játszótérrel bővült a község, mely teret ad a gyerkőcöknek a szabad levegőn való együttlétre. A Kultúrházban könyvtár és e-Magyarország pont működik.

A faluban évente több, már hagyománnyá vált rendezvényt tartunk. Gyermeknap, falunap, nyárbúcsúztató, idősek napja, mikulás, karácsonyi ünnepség színesíti az itt élők hétköznapjait.

Az Önkormányzat szívügye, hogy minél több fiatalt tartson a községben. Anyagi kereteink szűkösek, de mindent megteszünk, hogy ez az apró, ámde szerethető kis falu vonzó legyen az ide látogatók számára. A falu méretéhez képest sok zöldterülettel rendelkezik, köszönhetően az Önkormányzat által megvalósított tujásításnak, a falu közepén elhelyezkedő „füzesnek". A faluba érkező idegenek szerint Zsebeháza a „nyugalom szigete", mindenki szívesen tér vissza hozzánk.

Reméljük a honlapon való „kalandozás” után Ön is vágyat érez arra, hogy meglátogassa kis településünket!

 

 

                                                                       Tisztelettel:    

                                                                                                           Kovátsits Zoltánné

                                                                                                               polgármester

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere